Amazon Quiz 22 June 2020 Today Answers. Get Chance to win Rs. 15, 000

By | April 14, 2021

Amazon Quiz 22 June 2020 Today Answers. Get Chance to win Rs. 15, 000

22nd June Amazon Quiz Answers

Question 1:   At which venue are India scheduled to play a day and night Test match during their tour of Australia in 2020-21?

Answer: Adelaide Oval

Question 2: Shintaro Tsuji, who recently stepped down from his company, is known to have created which iconic character brand?

Answer: Hello Kitty

Question 3: Which of these terms was coined by John McCarthy and other researchers, at Dartmouth in the summer of 1956?

Answer: Artlficlal Intelligence

Question 4: The campaign theme in 2020 for which of these days observed on June 14th, was ‘Safe blood saves lives‘?

Answer: World Blood Donor Day

Question 5: Arturo Vidal who scored Barcelona’s first La Liga goal on their return after the COVlD- 19 represents which country?

Answer: Chile

21st June Amazon Quiz Answers

Question 1:  Who is the President of the United Nations General Assembly for its 75th session in 2020?

Answer: Tljjanl Muhammad-Bande

Question 2: Which of these companies has converted its IT facility in Pune into a 450-bed COVID-19 hospital?

Answer: Wipro

Question 3: In 2020 which Indian has been awarded the prestigious Richard Dawkins Award?

Answer: Javed Akhtar

Question 4: The TV series ‘Pearson’ is a spin off of which popular TV Series?

Answer: Suits

Question 5: The scale used to measure the magnitude of earthquakes is named after which American seismologist?

Answer: Richter

20th June Amazon Quiz Answers

Question 1:  In recent times, India has recorded a 29% increase in the population of which of these animals?

Answer: Asiatic Lions

Question 2: Which of these actors made his Bollywood debut with the 2013 film Kai Po Che!?

Answer: Sushant Singh Rajput

Question 3:  _________language day is celebrated by the UN on June 6, the birthday of the famous poet Alexander Pushkin.

Answer: Russian

Question 4: Which organization introduced Captain ARJUN—a robot to screen passengers for COVlD- 19 symptoms?

Answer: Indian Railways

Question 5:  Recently launched by Karnataka, the mobile app ‘Bengaluru Megha Sandesha’ and web portal ‘Varunamitra’ provides what kind of information?

Answer: Weather forecasts

19th June Amazon Quiz Answers

Question 1:  Which article of the Constitution states that ‘India, that is Bharat, shall be a Union of States.’?

Answer: Article 1

Question 2: The headquarters of OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries) is located in which international city since 1965?

Answer: Vienna

Question 3: What was the theme for this year’s World Oceans Day celebrated on 8th June 2020?

Answer: Innovation for a Sustainable Ocean

Question 4: ’Lockdown Liaisons‘ is a new series of e-books from which Indian author?

Answer: Shobhaa De

Question 5:  ‘Bande Utkala Janani’ written by KL Mohapatra has recently been assigned the status of ‘State Song‘ by which Indian state?

Answer: Odisha

18th June Amazon Quiz Answers

Question 1:  What is the name of Amitabh Bachchan’s character in the movie ‘Gulabo Sitabo’ recently released on Amazon Prime?

Answer: Chunnan ‘Mirza‘ Nawab

Question 2: Which country has recently been elected as a non- permanent member for the Asia-Pacific seat in the UN Security Council? 

Answer: India

Question 3: Which awards, known as Asia’s version of the Nobel Prize, have been cancelled this year due to the global pandemic?

Answer: Ramon Magsaysay Award

Question 4: What is the name of the ‘Internet-controlled‘ robot made by Pratik Tirodkar to address the needs of hospitals treating COVID-19 patients?

Answer: Coro-bot

Question 5: Which of these companies has acquired Turkish game maker Peak for $1.8 Billion? 

Answer: Zynga

17th June Amazon Quiz Answers

Question 1: For the first time in 75 years, world leaders would not travel for the United Nations General Assembly session scheduled in which city?

Answer: New York

Question 2: Which famous actor born on June 22nd, known for playing negative roles featured in Indiana Jones and the Temple of Doom?

Answer: Amrish Puri

Question 3: Titan is a satellite in the solar system which is known to be drifting away from its host planet. Which is its host planet?

Answer: Saturn

Question 4: Gairsain has recently been appointed the summer capital of which Indian state?

Answer: Uttarakhand

Question 5: The English Premier League is scheduled to restart on June 17th. Which two teams would be playing in the first fixture since resumption?

Answer: Aston Villa, Sheffield United

16th June Amazon Quiz Answers

Question 1: Which of these movies marks director Priyadarshan’s comeback to Bollywood after a period of 7 years?

Answer: Hungama 2

Question 2: The only dolphin sanctuary of India is located in which state?

Answer: Bihar

Question 3: Which team is scheduled to play a 3 Test series in England starting July 8, 2020 the first ever under a ‘bio secure‘ environment?

Answer: West Indies

Question 4: Which actor born on June 16th, won a National Award for his debut film Mrigayaa? 

Answer: Mithun Chakraborty

Question 5:  Which of these organisations has recently won the world’s largest solar bid at $6 Billion?

Answer: Adani Green Energy

15th June Amazon Quiz Answers

Question 1: Which Indian state would now be producing the high-quality Australian Merino sheep wool indigenously?

Answer: Uttarakhand

Question 2: Which of these cities would NOT host any matches during India’s Test series against Australia scheduled to begin in December 2020? 

Answer: Perth

Question 3: Which famous political leader and a Lady Shri Ram College graduate born on June 19th, won the Nobel Peace Prize in 1991?

Answer: Aung San Suu Kyi

Question 4: Who recently assumed office as the president of the Confederation of Indian Industry (Cll) for 2020-21?

Answer: Uday Kotak

Question 5: Which two clubs played in the first match of the La Liga post the shutdown due to the COVlD- 19 crisis? 

Answer: Real Betis, Sevilla

14th June Amazon Quiz Answers

Question 1: Who according to Forbes has become Football’s first ever billionaire?

Answer: Cristiano Ronaldo

Question 2: WeTransfer, a data sharing website was founded in 2009 in which country?

Answer: Netherlands

Question 3: Which famous business leader born on June 10th worked at Applied Materials and McKinsey & Company before joining Google?

Answer: Sundar Pichai

Question 4: Name India’s popular bicycle brand which shut down its operations on World Bicycle Day 2020

Answer: Atlas Cycles

Question 5: Who is the director of Sadak 2- starring Alia Bhatt, Sanjay Dutt and Pooja Bhatt, the sequel to the 1991 movie Sadak?

Answer: Mahesh Bhatt

13th June Amazon Quiz Answers

Question 1: Which country chaired the virtual Global Vaccine Summit on June 4, 2020?

Answer: UK

Question 2: The sale of a 258-year-old bottle of which spirit recently set a new world record of £118,580 at a Sotheby’s auction?

Answer: Cognac

Question 3: Which ISL club overtook clubs like FC Barcelona and Liverpool to record the second-highest engagement rate on lnstagram as of April 2020?  

Answer: Kerala Blasters FC

Question 4: Which of these initiatives was introduced by the Indian Power Ministry on the occasion of World Environment Day 2020?

Answer: iCommit

Question 5: Which Indian pharmaceutical company founder has been named the ’EY World Entrepreneur of The Year‘ Awardee for 2020?

Answer: Kiran Mazumdar Shaw

12th June Amazon Quiz Answers

Question 1: For which film did veteran film maker Basu Chatterjee, who passed away on June 4, 2020, win a National Film Award in 1992?

Answer: Durga

Question 2:  Kazatomprom from Kazakhstan is the world’s largest producer and seller of what naturally mined item? 

Answer: Uranium

Question 3: Which Indian Prime Minister, during a visit in 2000, had inaugurated Mahatma Gandhi’s statue outside the Indian Embassy in the USA?  

Answer: Atal Bihari Vajpayee

Question 4: Which tech company recently launched a new app called ‘Sodar’ which uses AR to visualize social distancing?

Answer: Google

Question 5: Which Indian company made two new additions ‘Dahlia’ and ‘Lily’ to their Bloom fan series in June?

Answer: Usha

11th June Amazon Quiz Answers

Question 1: Which Cyclonic storm made landfall in Maharashtra’s Raigad district on June 3, 2020?

Answer: Nisagra

Question 2: As per the latest calendar, which European country is slated to host the first two races of the 200 Formula One Season?  

Answer: Austria

Question 3:  What name did the US astronauts give the SpaceX Dragon craft in which they traveled to the International Space Station?

Answer: Endeavour

Question 4: Rani Rampal, the 2020 Khel Ratna Award nominee captains India in which sport?

Answer: Hockey 

Question 5: Which tributary of river Indus is the site for the Kohala hydro-power project, which aims at providing low-cost electricity? 

Answer: Jhelum

10th June Amazon Quiz Answers

Question 1: The 36th National Games, which is now indefinitely postponed, were scheduled to be held in which state?

Answer: Goa

Question 2: Who drove his first automobile, the Quadricycle, on the streets of Detroit in June 1896? 

Answer: Henry Ford

Question 3: Formed recently, which police division boasts a red and blue colored flag with the words ‘Khidmat aur Himmat’? 

Answer: Ladakh Police

Question 4: The first entry to which ‘famous’ diary was made on June 12, 1942?

Answer: The Diary of Anne Frank 

Question 5: The highly successful biopic of which actor, featuring Ranbir Kapoor in the title role was released in June 2018? 

Answer: Sanjay Dutt

9th June Amazon Quiz Answers

Question 1:  Which country did India recently help build a military war game center named ‘INDIA’?

Answer: Uganda

Question 2: Which critically endangered animal was recently sighted in the Hoggar Mountains of Algeria?

Answer: Saharan Cheetah

Question 3: Music Composer brothers Sajid-Wajid had made their Bollywood debut with which Salman Khan Film? 

Answer: Pyaar Kiya Toh Darna Kya

Question 4: In June 1999, Leander Paes and Mahesh Bhupathi won their first-ever Grand Slam. Which tournament was their first Grand Slam win?

Answer: French Open

Question 5: Gamers from which country have won the inaugural virtual UEFA eEURO 2020?

Answer: Italy

8th June Amazon Quiz Answers

Question 1:  The 440m long Chanma tunnel has recently been inaugurated in which state?

Answer: Uttarakhand

Question 2: What useful letter arrangement was created by Christopher Sholes to lessen spelling mistakes and increase the speed of writing?  

Answer: QWERTY

Question 3: India Post Has Partnered With Which State Government To Deliver ‘Shahi Lichi’ And ‘Zardalu Mango’ At The Doorstep Of People? 

Answer: Bihar

Question 4: How Do We Better Know The No. 18 Squadron Of The Indian Air Force That Is Equipped With HAL Tejas?

Answer: Flying Bullets

Question 5: Which Mountain Peak Was Summitted For The First Time On May 29, 1953?

Answer: Mount Everest

7th June Amazon Quiz Answers

Question 1:  Which Technology Giant Recently Acquired Giphy For $400 Million?

Answer: Facebook

Question 2: May 29 Is Celebrated As The International Day Of I-JN Peacekeepers. How Are The Peacekeepers Often Referred To As?

Answer: Blue Helmets

Question 3: Which Indian Conglomerate Recently Announced The Acquisition Of Spice-Maker Sunrise Foods?

Answer: ITC

Question 4: The Grand Renaissance Dam Earlier Known As The Millennium Dam, Slated To Be The Largest Dam In Africa, Is Being Built In Which Country?

Answer: Ethiopia

Question 5: Kangra Tea, Which Is Known To Boost Immunity, Comes From Which Indian State?

Answer: Himachal Pradesh

6th June Amazon Quiz Answers

Question 1:  Which of these cricketers has been nominated in 2020 for the Rajiv Gandhi Khel Ratna

Answer: Rohit Sharma

Question 2: Which Bollywood actor has launched his new Grooming & Personal Care Brand FRSH?

Answer: Salman Khan

Question 3: Indian Army officer Major Suman Gawani recently won the ‘United Nations MIlitary ____ Advocate of the year Award’. Fill in the blanks

Answer: Gender

Question 4: Which newly launched app from Facebook allows users to make music together virtually? 

Answer: Collab

Question 5: K-FON is the Fibre Optic Network project of which Indian State?

Answer: Kerala

5th June Amazon Quiz Answers

Question 1:  Neeraj Chopra recommended by the AFI for the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award, is associated with which event?

Answer: Javelin Throw

Question 2: The digital rights of which of these movies was recently sold to an OTT platform for a staggering sum of INR 125 Crore?

Answer: Laxmi Bomb

Question 3: Which 13th century Indian Temple will be solarised soon under the Central Government Scheme?

Answer: Konark Sun Temple

Question 4: Which Indian organisation made the ‘NavRakshak’ PPE kit? 

Answer: Indian Navy

Question 5: Tsai Ing-wen was re-elected to a second term as President of which Asian Country?

Answer: Taiwan

4th June Amazon Quiz Answers

Question 1:  Which former Miss World has been roped in by UNICEF to spread awareness on menstrual hygiene?

Answer: Manushi Chhillar

Question 2: General Electric has announced that it would be selling which iconic business of it to Savant Systems?

Answer: Lightbulbs

Question 3: An Underwater salvage company was granted approval recently to cut into the wreckage of _______ to try to recover a Marconi Telegraph?

Answer: RMS Titanic

Question 4: Which tennis player topped the 2020 Forbes magazine list of the highest-paid global athletes? 

Answer: Roger Federer

Question 5: Ajit Jogi, who passed away recently, was the first chief minister of Which Indian State?

Answer: Chattisgarh

3rd June Amazon Quiz Answers

Question 1:  Rahi Masoom Raza is famous for writing the screenplay of which of these famous productions on Indian Television?

Answer: BR Chopra’s Mahabharat

Question 2: As per a recent report by Forbes, who is now the world’s highest-paid female athlete?

Answer: Naomi Osaka

Question 3: The CIMON – an AI working with astronauts on the International Space Station was developed by which organisation?

Answer: IBM

Question 4: Shivaji Rao Gaekwad is the real name of which legendary actor born on 12th December 1950?

Answer: Rajanikanth

Question 5: The NBA is currently in talks with the Walt Disney Company, about plans to restart the NBA season in the Disney World in which city?

Answer: Orlando

2nd June Amazon Quiz Answers

Question 1:  The movie Ghoomketu released on an OTT platform very recently, stars which of these directors in an important role?

Answer: Anurag Kashyap

Question 2:  Telia Rumal, that recently got a GI tag, is from which Indian State?

Answer: Telangana

Question 3: The Indian roller (A Bird) is also known in India by a name that is associated with Lord Shiva. What Name?

Answer: Neelkanth

Question 4: In abbreviations such as ASLV, PSLV, GSLV, What do the letters ‘LV’ stand for?

Answer: Launch Vehicle

Question 5: In 1988, the WHO passed a resolution announcing the observance of a day on May 31st every year, denouncing the usage of what?

Answer: Tobacco

1st June Amazon Quiz Answers

Question 1: Victoria Falls, which was recently reopened for public visits, is situated in which of these countries?

Answer: Zambia

Question 2: Which famous Bollywood actor has recently been appointed the brand ambassador of the National Anti-Doping Agency (NADA)?

Answer: Suneil Shetty

Question 3: Which country became the 1st nation in Europe to declare an official end to the COVID-19 pandemic?

Answer: Slovenia

Question 4: The 1985 shoes of which legendary sportsmen recently sold at a Sotheby auction for $ 560000?

Answer: Michael Jordan

Question 5: A T20I series between India and which country held in the early part of 2020, featured two matches that went into the Super Over?

Answer: New Zealand

How to enter Amazon Quiz 22 June 2020 Contest?

The Amazon Quiz 22 June 2020 Contest will commence on 22 June. Here is what you should know about the Amazon Quiz 22 June 2020 Contest.

  • The contest will begin from 8.00 am (IST) To 12.00 pm. (IST) 

  • Download the Amazon App here 

  • In order to eligible for the Contest, you must sign-in to or sign-up from an Amazon account.

  • After signing in, you can participate by navigating to the Amazon Quiz page, where 5  Questions will be posted during the entire Contest Period. 

  • If you answer correctly, you will be entitled to a lucky draw. The lucky draw will be carried out amongst participants who have answered that particular Quiz contest correctly.

  • The declared winners of the quiz contest will be eligible to get Rs. 15, 000.

  • 22 June 2020 winners will be awarded Rs. 15, 000.

How to play Amazon Quiz 22 June 2020 Contest?

Amazon Quiz contest can be played in the Amazon App only. Hence, every candidate who wants to participate in the quiz contest must download the Amazon app. The contest is available on Android or iOS.

  • Download the Amazon App here 

  • Go to Google play store or Apple store and download Amazon App.

  • Open and Sign in to the Amazon App. 

  • Go to Amazon Home Page and Scroll Down to click “22 June 2020” Banner

  • Tap on it and start playing.

What is Amazon Quiz Contest? 

Amazon Quiz Contest is an App-only contest that is conducted daily by Amazon India. The daily Amazon Quiz starts from morning 8 AM to 12 Noon every day. Candidates can participate in the quiz contest and win exciting Price Daily. The winners of the Amazon Daily Quiz contest are selected using the lucky draw. The winners’ list will be announced on the 30th of every month.

Other Events:

Amazon also runs a Special quiz on Various occasions. All can participate in the Contest and get a Chance to Win Rs. 15, 000. Mostly, all of the Amazon quizzes have five questions. Amazon app provides important General Knowledge questions & answers to help the participants gain knowledge and other skills.

Overview of Today’s Amazon Quiz Contest:

Date 22 June 2020 
Time of Quiz 8.00 am – 12.00 pm
Quiz Name Amazon Quiz
Prize Amount Rs. 15, 000
Quiz available on Amazon Mobile App
Announcement of Winners Next month

How to Submit Today’s Amazon Quiz answers? 

Amazon Quiz Contest is an Amazon App-Only Quiz. Candidates who want to participate in the game must download Amazon App from Google Play Store or Apple Appstore. 

  • Download the Amazon App here 

  • Open Amazon App and Login into your account (If you don’t have one, register, and login). 

  • After login, Search for Quiz or Click here to go to the Amazon Quiz page. 

  • Click on the Quiz banner if you want to take part.

  • The quiz will begin after you click on the “Start” button. 

  • Check 5 questions in the Amazon Quiz. 

  • Candidates give correct answers to all the 5 questions to win Rs. 15, 000.

After successful Submission, you will enter Lucky Draw. 

The Amazon Quiz Winners of the lucky draw list will be available on the 30th of every month. If you are lucky, you will win cool and Rs. 15, 000 in Today’s Amazon Quiz!

#Amazon #Quiz #June #Today #Answers #Chance #win

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *